Luis Franke - junyfotografic

Go to content

Main menu:

Fotografs

Fotògrafs

La Patagònia, un confí austral

Luis Alberto Franke
Del 2 al 30 de juny

Vistes i situacions d’una terra llunyana per a la ment i propera als cor.
Dins l’imaginari col·lectiu la paraula Patagònia i la seva adjectivació Austral engloben conceptes de clima rude, ambient estranys, naturalesa especialitzada i vides singulars.

Els enquadraments que ofereixen les seqüencies fotogràfiques d’aquesta exposició, volen ubicar a l’observador dins un marc físic molt peculiar i d’estranya sensació integradora amb el mitjà.

Els clima ha modelat formes, tant inerts com vives, de formidable impacte sensitiu. Cels, vents, gels; roques, argiles, sorra; aigües, flors, vida; treballs, rostres, lluita: és possible trobar de tot en tan elemental i tan complex univers de l’extrem sud d’Amèrica.

Els àmbits naturals d’aquest recó planetari mostren especialitzacions extremes, ajustos exactes a un mapa sorprenent per la seva tipografia, pels seus components geològics i per les seves manifestacions de vida vegetal i animal.

La presència humana, des dels seus primers pobladors originaris fins als paisans i gautxos del món rural patagònic d’avui, trasllueixen en les seves tasques, els seu perfils i les seves actituds una empremta de perfecte arrelament al sòl que els aixopluga.

Aquí, doncs, un conjunt d’imatges per mesurar i quantificar l’espectacle distant i magnífic que representa en sensacions aquesta regió de la TERRA.

Luís Alberto Franke
Back to content | Back to main menu